PRESSEMEDDELELSE

Det er midt i det unikke og fantastiske landskab på Stevns, at det nye bryggeri, Stevns Andelsbryggeri Aps, er igang med at brygge velsmagende kvalitetsøl med smag af den rå stevnske natur.

Det er andelsbryggeriets formål, at tilbyde lokalproduceret kvalitetsøl, håndbrygget af gode råvarer, og med kærlighed til øl og til Stevns.

Stevns Andelsbryggeri er startet af seks lokale virksomheder: Livsnyder & Bonderøv, Traktørstedet Gjorslev Bøgeskov, Traktørstedet Højeruplund, Rødvig Kro & Badehotel, Bad Luck Brewing Company og DIXI.MEDIA.

Bryggeriet lægger ud med tre slags øl; en lækker frokostpilsner på 3,8 %, en meditativ Brown Ale på 5,0 % og en forfriskende hvedeøl på 5,2 %.

De tre bryg kommer i 33cl flasker, der kendes som “den lille buttede”.

“Vi elsker den lille buttede flaske”, siger Jens Hansen, Livsnyder & Bonderøv, “og nogen vil sågar sige, at flasken ligner mig” fortsætter Jens Hansen.

Den til tider hårde vind, det barske hav og den stridbare natur er noget af det tætteste vi kommer på naturens rå urkraft i Danmark. Stevns består af en masse naturskønne steder, vidunderlige landsbyer og en dejlig købstad. Alt det ønsker Stevns Andelsbryggeri at hælde på flaske til glæde for øl-entutiaster over hele landet.

“Vi er stolte af, at vi som restauratører er med til at skabe rigtig gode øl med et skarpt stevnsk præg. Vi glæder os meget til at servere dem for gæsterne på vores restauranter”, udtaler Karl Peter Andersen fra Traktørstedet Højeruplund.

Andelsbryggeriets logo består af en unik tegning af Stevns Fyr, som Stevns Lokalarkiv har stillet til rådighed for bryggeriet.

“Stevns Fyr” er en perle på Stevns og samtidig er det et symbol på, at vi ser samarbejdet mellem de seks virksomheder som et fyrtårn for fremtidens udvikling af vores lokalsamfund. Vi har ambitioner om at bidrage til at gøre en forskel for Stevns, og håber vores lokale øl og lokal opbakning kan gøre en forskel” udtaler Kathrine Hendriksen fra Rødvig Kro & Badehotel.

Stevns Andelsbryggeri holder lanceringsreception lørdag den 4. Maj 2019 kl. 10-13 i Tinghuset i Store Heddinge. Her vil der blive serveret smagsprøver af de tre øl og det vil være muligt at købe de nye øl med hjem.

Få mere information om Stevns Andelsbryggeri på bryggeriets hjemmeside stevnsandelsbryggeri.dk eller på Facebook @stevnsandelsbryggeri.

Pressehenvendelser og spørgsmål om salg m.m. kan stilles til Lars Eldrup, lars@stevnsandelsbryggeri.dk eller på telefon 33 60 88 50.