På Stevns Andelsbryggeri er vi optaget af kvalitet og håndværk. Vi har startet bryggeriet med tre forskellige håndbryggede kvalitetsøl; Frokostpilsner, hvedeøl og Brown Ale.

Vi brygger vores øl på et 1000L bryggesystem og alt gøres manuelt. Vi kan godt lide at holde vores produktion i lille skala, så vi kan have fuld kontrol over hvert trin i brygningsprocessen. Det er jo også dét, der gør brygning til et hånd- og kunstværk.

Det er andelsbryggeriets formål er, at tilbyde lokalproduceret kvalitetsøl, håndbrygget af gode råvarer, og med kærlighed til øl og til Stevns.

Her er lidt præsentation af vores tre øl:

Brown Ale

Mørk Ale med noter af ristet chokolade og karamel, efterfulgt af et frisk strejf af grape og citrus fra humlen.

En utrolig velsmagende og meditativ Brown Ale med et aromatisk twist af amerikansk humle. Øllen er brygget i overensstemmelse med de klassiske engelske foreskrifter og med lidt inspiration fra United States of America.

Vores Brown Ale er brygget med masser af ristet malt, der giver øllen komplekse noter af ristet brød, kaffe og karamel. Øllen har en fyldig krop, fordi vi har brugt en del havre, og karboneringsniveauet er moderat. Hertil er tilført et twist med aromatisk amerikansk humle i den sidste del af kogningen, hvilket giver denne øl en frisk duft af citrus og gran.

Alkoholprocenten er på 5,0 %.

 

Frokostpilsner

Let lagerøl brygget til det danske frokostbord, hvor maltens sødme og humlens bitterhed er vel afstemt.

Vores frokostpilsner er med den skønne smag og en lidt lavere alkoholprocent på 3,8 % specielt udviklet til at kunne nydes med en god frokost i godt selskab.

Frokostpilsneren er en let pilsner brygget med tysk humle og en smule karamelmalt, så farven bliver knækket og øllen fremstår ravfarvet.

Alkoholprocenten er 3,8 %.

 

Hvedeøl

Klassisk forfriskende hvedeøl med blød krop og frugtig aroma af banan og nelliker fra den tyske hvedeølsgær.

Klassisk forfriskende hvedeøl med blød krop og frugtig aroma af banan og nelliker fra den tyske hvedeølsgær.

Vores hvedeøl, eller Weissbier som tyskerne kalder den, er en udpræget sydtysk specialitet, og vi har lavet en forfriskende og velsmagende hvedeøl bestående af 50 % hvedemalt, 50 % pilsnermalt, tysk humle og klassisk tysk hvedeølsgær.

Der har gennem tiden været mange mere eller mindre kreative bud på hvordan en hvedeøl også kunne smage, men på Stevns Andelsbryggeri har vi valgt at lave en klassisk tysk hvedeøl. For sådan en smager alligevel bedst.

Alkoholprocenten er 5,2 %.